Så väljer du rätt kosttillskott 

Woman with a glass of water and pills

Olika former av tillskott har alltid varit en viktig del av att leva sunt. De flesta tog vitaminer som barn, i alla fall under vinterhalvåret. Nu har man upptäckt flera bra tillskott och naturliga kryddor som kan göra underverk för hälsan. Och tack vare det stora utbudet så finns det något som täcker i princip varje situation du kan vara i.

Vissa kosttillskott är tänkta som ett botemedel. Om du har någon åkomma, typ reumatism eller halsinfektioner, så vet du vad som behövs. Andra är mer ett sätt att förebygga sjukdomar. Stärka kroppen och göra den mindre mottaglig för alla de bakterier och virus som kommer din väg varje dag.

Vilka tillskott behöver du egentligen?

Helt klart så kan du inte ta precis allt som kommer din väg. Du blir inte friskare bara för att du tar extra många tillskott. Däremot så kan det göra stor skillnad om du vet vilka som är bra för just dig. Försök med en blandning av de som är allmänt stärkande och de som kanske fungerar på en rad olika saker. Men sedan bör du tänka efter vad du har för problem och hitta ett tillskott som riktar sig mot just det.

Oavsett vilken blandning detta blir så är det viktigt med kvalitet. Många tillskott är gjorda av rötter eller örter. Du har inte behov av att tillföra kemikalier och annat som inte hör hemma där till din kropp. Därför ska du alltid satsa på de allra bästa varianterna, från en säker källa. Grön Gåva säljer ekologiska kosttillskott för den som bryr sig om sin hälsa. Naturliga tillskott bör alltid vara ekologiska för att göra så stor nytta som möjligt.

Kosttillskott i olika former

Du kan använda färska örter och få ut mycket av dem. De har sina speciella egenskaper som kan hjälpa med mycket. andra föredrar dem i torkad form. Då har de en annorlunda smak, det kan vara ganska stor skillnad faktiskt. En del tycker om att ta tabletter, med allt de behöver redan utblandat. Men något som verkligen blivit populärt är oljor av olika slag.

De utvinner alla de goda ämnen som finns i en ört eller rot, för att sedan koncentrera denna i en olja. Detta gör den lätt att använda och ger dig allt det goda i hög koncentration. Ibland blandar de ut kosttillskottet med en annan olja som är bra för dig och som kan bidra till din goda hälsa. Gå hit för att köpa mariatistel kosttillskott som kan ge en mängd positiva effekter.

214-6-2-naturliga-kosttillskott

Hålla jämna steg med utvecklingen

Det kan vara riktigt intressant att följa debatterna och diskussionerna runt vad som kan vara bra för dig. egentligen är det inte fråga om någon speciell utveckling. Så många av dessa tillskott har använts i tusentals år runt om i världen. Det som förändrats är att det nu utförs tester och studier i västvärlden för att komma fram till samma sak som de visa i dessa länder alltid vetat om. Att dessa tillskott är bra för olika saker och att de verkligen fungerar.

Men det är ändå mycket upplysande att lära sig mer om vad som finns. En del har också funnit att vissa tillskott fungerar bättre för dem än andra. Din kropp är unik, det är ingen annan som har precis likadan sammansättning. Vanligtvis så kan du inte heller veta exakt varför du mår på ett visst sätt. Därför kan det ibland vara bra att pröva på olika tillskott, i organiserad form. Du kan då ha större chans att hitta ett som passar just dig. Hälsosamma alger kosttillskott har på senare år blivit mycket populärt.

En väl avvägd blandning

Idag har de flesta hört talas om de mest kända tillskotten. Alger, mariatistel, maca, gurkmeja och så mycket mer. En del är kryddor som du kan använda i matlagningen. Men även dessa tjänar du på att köpa ekologiskt och rena. Andra är oljor eller droppar som du tar i ett glas vatten eller rätt in i munnen. De är verksamma på olika sätt och kan göra stor skillnad i ditt liv. Sveriges Radio rapporterar i ett inslag om hur du bör tänka kring val av kosttillskott.

En del ska du ta varje dag. Andra är mest tänkta för att bota saker som är tillfälliga. De flesta föredrar att ta naturliga tillskott när de blir förkylda, till exempel. För det mesta kan du stoppa utvecklingen av sjukdomen så att den inte blir värre. Ett bra sätt om du vill undvika antibiotika för halsfluss eller öroninflammation. Vissa tillskott kan låta som gamla huskurer och det kan faktiskt vara så.

Må bra med naturliga produkter

Innan det fanns mediciner för precis allt så förlitade man sig mer på tillskott och naturliga produkter. Ibland behövs det starkare mediciner men det ligger mycket sanning i huskurer och naturens läkemedel. Skillnaden idag är att du inte själv behöver gå ut i skog och mark för att plocka örter. Det är helt enkelt inte möjligt med tanke på att många av de starkare, högt effektiva, tillskotten kommer från andra länder.

Istället kan du idag köpa hem ekologiska, koncentrerade tillskott som kan ge dig allt du behöver. De flesta har blivit vetenskapligt bevisade som effektiva. Du vet att de fungerar och att de är bra för dig. Därför är det många som skapar en rutin där de intar kosttillskott på en daglig basis. Resultatet är naturligtvis en friskare, gladare person som orkar med det mesta i vardagen.